AMD Euro Cyber Cup 2005 kao jedan od najvećih evropskih takmičenja u elektronskom sportu se održao u gradu Brno u Češkoj 26. i 27. oktobra 2005. godine u okviru velikog IT sajma INVEX 2005. Samo takmičenje je imalo međunarodni karakter i okupilo je najbolje takmičare, odnosno reprezentacije evropskih država koje su prijavile učešće, u najznačajnijim disciplinama elektronskog sporta.

FORUM kao promoter elektronskog sporta u region, odnosno državama bivše Jugoslavije, ugovorni je partner AMD Euro Cyber Cup 2005 i ujedno organizator državnih kvalifikacija za zemlje bivše Jugoslavije. Kvalifikacije su održane u Beogradu, 12. i 13. oktobra u e-Sports Clubu FORUM i okupile su najznačajnije ekipe u disciplini Counter-Strike 5vs5.

Na veliko finale u Brno uz pratnju predstavnika  FORUM-a su krenule četiri ekipe - šampioni Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. U dvodnevnoj borbi za nagradni fond od 5.000 $ u ekipnoj disciplini Counter-Strike 5vs5, šampion naše države, ekipa KGB, je osvojila treće mesto.

AMD ECC 2005