FORUM, kao ekskluzivni partner CPL-a za 2004 godinu, je sa velikim uspehom organizovao 25-28. juna t.g. CPL Regional Qualifier, odnosno prvo takmičenje u Srbiji sa međunarodnim karakterom.

CPL (Cyberathlete Professional League) je jedan od pionira samog elektronskog sporta u svetu sa najprestižnijim statusom. Osnovano je 1997. godine u SAD-u i do sada su organizovali preko 50 međunarodnih takmičenja u celom svetu i dodelili preko 5.000.000 $ u nagradama.

Regionalne kvalifikacije u organizaciji e-Sports Club FORUM su okupile 64 ekipe u takmičarskoj discipline Counter-Strike 5vs5, kao maksimalno predviđen broj takmičara, od toga 31 inostranu ekipu, uključujući 4 od 10 najboljih evropskih ekipa kao sto su Adrenaline, Virtus.Pro, Team64. AMD, SSV Lehnitz, i, mnogi drugi. Moramo da napomenemo da pored regionalnih kvalifikacija u Beogradu, u Evropi je samo Velika Britanija imala čast da organizuje regionalne kvalifikacije, što predstavlja do sada neviđeni uspeh Srbije u pogledu promocije elektronskog sporta kao nove netradicionalne sportske discipline.

U četvorodnevnom neizvesnom takmičenju, kao pobednik ruska ekipa M5.Team se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo koje je održano u Dalasu, SAD, 1. avgusta 2004.godine. E-Sports Club FORUM je pobednicima kvalifikacija u Beogradu zajedno sa generalnim partnerom takmičenja,japanskom kompanijom Hitachi obezbedio sva sredstva za pokrivanje svih putnih troškova na veliko finale Svetskog prvenstva u Dalas.