Prijavi se
10
September 2013

Humanitarna akcija „ZNANJEM ZA SUTRA“ pokrenuta je u decembra 2004. godine i od samog početka odvija se pod generalnim pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije i uz podrške Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije, Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, Gradonačelnika grada Beograda, kao i mnogih drugih institucija sa ciljem da se što većem broju socijalno najugroženijih građana Srbije omogući besplatno školovanje za rad na računaru, uključujući i primenjeni Internet.

Korisnici programa akcije su deca bez roditelja, samohrani roditelji izbeglice, raseljena lica, pripadnici nacionalnih manjina,invalidna lica,razni socijalni slučajevi, dugoročno nezaposli kao i svi oni koji pripadaju najugroženijim slojevima našeg društva. U proteklih 5 godina u Akademiji FORUM je u okviru programa akcije školovanje sa uspehom okončalo više od 1.000 polaznika.

Detaljnije o samoj akciji, podrškama, njenom dosadašnjem toku, donatorima kao i medijskoj pažnji možete pogledati na Internet adresi akcije:
www.akademijaforum.clubforum.org
www.znanjemzasutra.clubforum.org

10
July 2007

Treću godinu zaredom FORUM, kao ekskluzivni ugovorni partner 2007. godine za Republiku Srbiju, je organizovao državno prvenstvo kao kvalifikacije za Svetski kup ESWC (Electronic Sports World Cup) 2007 koji se već tradicionalno održao u Parizu. Ove sezone, FORUM je odlučio da maksimalno usmeri svoje aktivnosti na organizaciju državnog prvenstva Srbije i promociji elektronskog sporta u našoj državi, te su iz tog razloga izostala sva ostala prvenstva u regionu koja su organizovana predhodne dve godine.

Na dosad najvećem državnom prvenstvu preko 800 takmičara iz cele Srbije se borilo za svoju kartu za Pariz. Peto izdanje velikog finala ESWC-a je održano od 5. do 8. jula u sajamskom kompleksu Expo Park. U dosad najmasovnijem izdanju svetskog kupa registrovano je blizu 500.000 takmičara sa svih pet kontinenata koji su se tokom čitave sezone putem Cyberleagues sistema kontinuirano takmičili, da bi samo 1.000 najboljih imalo priliku da ukrsti koplja u Expo Parku za titulu šampiona u nekoj od disciplina elektronskog sporta. Ovo izdanje velikog finala ESWC-a je takođe oborilo i rekord po poseti jer je 50.000 gledalaca uživo bodrilo najbolje svetske elektronske gladijatore.
ESWC 2007 wikipedia - ESWC (Electronic Sports World Cup) 2007.godina

11
January 2007

Uvidevši potencijal globalnog fenomena elektronskog sporta, kompanija Games Services, inače organizatori i vlasnici licence Electronic Sports World Cup (ESWC) su lansirali novi system za organizaciju takmičenja Cyberleagues. Zamišljen kao jedinstvena baza svih takmičara na svetu ovaj sistem omogućava svakom takmičaru bez obzira gde se nalazi da izazove protivnika bilo gde u svetu i da putem interneta odmere snage. Cyberleagues system automatski rangira sve takmičare u odnosu na njihove rezultate i pravi jedinstvenu globalnu rang listu.

Cyberleagues sistem je svoju premijeru doživo na petom izdanju ESWC-a. Svi takmičari su biti registrovani u Cyberleagues sistemu gde su tokom cele sezone trenirali jedni sa drugima kako bi se spremili za veliko finale ESWC-a koje se po peti put održalo u Parizu. FORUM kao dugogodišnji ugovorni partner ESWC-a je dobio ekskluzivna prava za promociju ovog jedinstvenog i inovativnog sistema takmičenja.

BENQ 2006/2007

11
August 2006

Asus,kao jedan od najvećih računarskih brendova prepoznavši značaj elektronskog sporta pokrenuo je sopstveno takmičenje pod nazivom World Gamemaster Tournament (WGT). Saradnja sa Asusom na ovom polju je bila samo prirodan nastavak napora FORUM-a na daljoj promociji elektronskog sporta kao globalnog trenda kako u svetu tako i kod nas.

Pored Srbije nacionalna prvenstva su se održala u jos 26 zemalja sveta na svih 5 kontinenata. Iako takmičenje u povoju, medijskom pažnjom i pozitivnom reakcijom takmičara ovaj brend je u tom trenutnu pretendovao da zauzme visoko mesto u e-sports zajednici.

WGT 2006

Kontakt

. .. -